Argo

Det här var ju lite pinsamt. Två "tillbaka-inlägg" på rad! Kan ärligt konstatera att jag inte är världsbäst på att blogga vad gäller kvantitet... Men å andra sidan försöker jag att göra allt så att ni läsare (få som många) blir nöjda och för mig är kvalitet viktigast! Ska dock försöka att blogga mer än en gång om året haha..

Tänkte inleda detta nya bloggförsök med att tipsa om filmen Argo. Filmens handling är baserad på en riktig händelse - gisslandramat från den iranska revolutionen. En grupp revolutionärer i Teheran störtar den amerikanska ambassaden och tar de anställda som gisslan - och upptäcker därefter att det saknas sex stycken (de har flytt och gömmer sig på den kanadensiska ambassaden). Ben Afflecks karaktär står i centrum och det är hans uppgift att få dessa sex amerikanare hem till USA. Deras täckmantel är att låtsas vara ett filmteam som söker efter platser att filma i Iran.

Filmen vann årets Oscar för bästa film och det tycker jag verkligen att den är värd. I början tyckte jag att den var lite svår att förstå men till slut kan du inte hjälpa att ryckas med i handlingen. Ska de lyckas? Hur ska det sluta? Tycker verkligen att alla borde se den.
För övrigt var Ben Affleck inte bara huvudrollsinnehavaren utan har även regisserat och producerat filmen och j av tycker att hans prestation är helt fantastisk!

För att få överblick på filmen och se övriga fakta kan ni besöka IMDB här :
http://www.imdb.com/title/tt1024648/Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0